Premium Dog Food Made in Germany
Happy Dog

VET Faser Mix

60940HDB6
Het product kan niet rechtstreeks op deze pagina worden gekocht. Klik hieronder om naar de winkel te gaan en het artikel te kopen.
  • Voor gevoelige honden
  • Met speciale darmstabiliserende culturen
  • Versterking van de darmflora
  • Vriendelijk voor maag en darmen
Productbeschrijving

VET Faser Mix is perfect geschikt om de fysiologische spijsvertering te stabiliseren. Prebiotisch werkzame vezels zoals pectine, een groot aandeel voedingsvezels en het gebruik van
mannan-oligosacchariden (MOS) uit gistcelwanden ondersteunen een evenwichtige darmfunctie en de regeneratie van de darmflora. VET Fibre Mix wordt in poedervorm toegediend. Zo kan het optimaal
gedoseerd worden, zelfs de kleinste hoeveelheden.
Cellulose heeft meerdere eigenschappen die een gunstig effect op de vertering kunnen hebben. Als onverteerbare voedingsvezel blijft cellulose in de darm en draagt het bij aan het volume van de darminhoud, zonder energie af te geven. Zo creëert cellulose een goed verzadigd gevoel en stimuleert het een gezonde darmbeweging en een geregelde vertering. Bovendien helpt cellulose bij diarree, omdat het water kan onttrekken in de darmen.

Pectine is een zogenaamd prebioticum, aangezien het door darmbacteriën in de dikke darm op microbieel niveau gefermenteerd wordt (oplosbare vezels). De darmbacteriën laten vezeldeeltjes gisten, waarbij gunstige stofwisselingsproducten ontstaan, zoals vetzuren, die een gezonde darmflora ondersteunen: Ziekmakende bacteriën kunnen zich minder goed in de darm nestelen en de darmflora uit evenwicht brengen. Bovendien ondersteunt pectine de regeneratie van het darmslijmvlies.

Ook psyllium is een prebioticum dat bijzonder geschikt is bij diarree, omdat het erg veel water en afvalstoffen aan zich kan binden. Psyllium helpt ook bij mensen om de vertering te ondersteunen. Ze zwellen in vloeistof en vormen een gelachtig slijm dat zich als een beschermingslaag op het darmslijmvlies legt. Deze eigenschap is bijzonder waardevol bij ontstekingen van de darmen.

Andere bestanddelen van het voedingssupplement zijn MOS (mannan-oligosacchariden) en FOS (fructo-oligosacchariden), bv. inuline. Achter deze chemisch klinkende begrippen schuilen natuurlijke bestanddelen uit gistcelwanden en plantaardige voedingsvezels. Ze dienen als voedsel voor gezondheidsbevorderende darmbacteriën, bv. melkzuurbacteriën, en dragen bij aan hun groei. Op deze manier ondersteunen MOS en FOS een gezond evenwicht van de darmflora.

Aanvullende voeding voor volwassen honden.

Voedingsadvies

Schakel langzaam over op de opgegeven dagelijkse hoeveelheid. Abrupt overschakelen kan ongewenste effecten hebben op de consistentie van de stoelgang van de dieren. Door met kleine, elke dag iets grotere hoeveelheden te beginnen tot aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid, kunnen de darmflora en de darmmotoriek langzaam aanpassen aan het verhoogde vezelgehalte.

Reken op een week om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid te bereiken. Verdeel die hoeveelheid gelijkmatig over de dagelijkse maaltijden. Krijgt je dier droogvoer, dan is het aangeraden om de voeding vooraf wat in lauwwarm water te weken.

Week het poeder vooraf in lauwwarm water en meng dan pas onder het droog- of natvoer.
Weeg de aanbevolen hoeveelheid voer exact af met een weegschaal.

Een niet afgestreken maatlepel is ongeveer 5 g.

Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor honden en katten

Lichaamsgewicht (kg) Minimale hoeveelheid per dag (g) Maximale hoeveelheid per dag (g) Hoeveelheid water (ml)
3-4 1,5 - 2 3 - 4 20 - 40
5-10 2,5 - 5 5 - 10 25 - 100
15-20 7,5 - 10 15 - 20 75 - 200
25-30 12,5 - 15 25 - 30 125 - 300
30-40 15 - 20 30 - 40 150 - 400
50-60 25 - 30 50 - 60 250 - 600
Samenstelling

cellulose, psyllium, pectine (10,0 %), zonnebloemolie, cichoreiwortel*, gist* (geëxtraheerd 1,0 %; komt overeen met MOS 0,2 %)

*) gedroogd.

Analytische bestanddelen

ruwe proteïne 2,5 %, ruw vet 3,9 %, ruwe vezels 44,5 %, ruwe as 0,9 %, natrium 0,1 %.

Additieven

geen

Reviews
Ähnliche Produkte

Ähnliche Produkte

Happy Dog
VET Diät Intestinal natvoeding
Ter ondersteuning bij acute en chronische maagdarmproblemen
Happy Dog
VET Diät Intestinal Low Fat droogvoeding
Diergeneeskundige speciale dieetvoeding bij stoornissen van de vetvertering
Happy Dog
VET Diät Intestinal droogvoeding
Ter ondersteuning bij acute en chronische maagdarmproblemen