Premium Dog Food Made in Germany

Ons voedingsconcept

Natuurlijk enkel het beste voor je viervoeter met het Happy Dog Natural Life Concept®

De succesformule voor onze premium hondenvoeding is gefundeerd op drie zuilen:

Natuurlijke ingrediënten

van de beste kwaliteit vormen de basis voor onze natuurlijke en evenwichtige recepturen

Perfecte recepturen

voorzien optimaal in de behoeften en eisen van je hond

Gezonde verwerking

zonder toegevoegde kunstmatige conserveringsmiddelen en gecontroleerd door onafhankelijke derden

Met deze filosofie maken we al meer dan 50 jaar onze Happy Dog hondenvoeding in het Beierse Wehringen. Maar wat zit er nu eigenlijk precies in onze producten?

De juiste portie vlees

Vlees en waardevolle dierlijke proteïnen van de hoogste kwaliteit zijn een essentieel ingrediënt van onze dierenvoeding vanwege hun levensnoodzakelijke aminozuren. In het Happy Dog droogvoer bedraagt het aandeel dierlijke proteïnen in de totale hoeveelheid proteïnen

tot 90 %

We nemen de natuur als voorbeeld

Het Happy Dog Natural Life Concept® biedt je hond een uit voedingsfysiologisch oogpunt zinvolle combinatie van levensnoodzakelijke vitale stoffen met natuurlijke ingrediënten. Zo worden de stofwisseling en het volledige organisme optimaal op maat van je hond ondersteund - voedingsfysiologisch onderbouwd naar het voorbeeld van de natuur.

Naast het hoofdingrediënt vlees en naargelang van de soort verschillende koolhydraatbronnen uit regionale landbouw bevat Happy Dog droogvoer ook natuurlijk componenten zoals kruiden, lijnzaad of zeealgen. Om de stofwisseling optimaal en op de soort afgestemd te kunnen ondersteunen zijn natuurproducten met eigenschappen die de gezondheid stimuleren onvervangbaar. Zo krijgt je hond alles wat goed is voor het gehele organisme – van een sterk immuunsysteem tot een gezonde vacht!
Uiteraard selecteren we de gezonde ingrediënten uit de natuur voor onze premium hondenvoeding doelgericht met de bedoeling dat ze een positief effect hebben op de gezondheid van je hond en combineren we die tot een optimale mix van voedingsstoffen. Daarom kun je er zeker van zijn dat je hond niet te veel, noch te weinig voedingsstoffen krijgt en er geen deficiëntieverschijnselen optreden.

Het Happy Dog voedingsconcept & zijn gezondheidsbevorderende eigenschappen:

Geselecteerde kruiden

Natuurlijke helper voor het organisme - goed voor de maag, de darmen, de bloedsomloop en de luchtwegen

Appel

pectine bevattende voedingsvezels zorgen voor een regelmatige vertering en een stabiele darmflora

Gember

ter versterking van het immuunsysteem en het bewegingsapparaat

Zeealgen

Natuurlijke leverancier van een breed spectrum aan levensnoodzakelijke voedingsstoffen, bv. mineralen en aminozuren – voor een groter welzijn en een glanzende vacht

Groenlippige Nieuw-Zeelandse mossel

rijk aan glycosaminoglycanen ter ondersteuning van de gewrichten en de gewrichtsvloeistof en daardoor goed voor het bewegingsapparaat

Lijnzaad & Zonnebloemolie

Rijk aan levensnoodzakelijke Omega-3 en Omega-6 vetzuren – voor een regelmatige vertering en een glanzende vacht

Gist (geëxtraheerd)

Mannanoligosacchariden (MOS) en nucleotiden uit gistcelwanden zijn goed voor een sterk immuunsysteem (nucleotiden helpen bij de regeneratie van het DNA)

Gist gedroogd

ter ondersteuning van een stabiele darmflora

Allround optimaal verzorgd

Vitamines, mineralen en sporenelementen zijn net als vet, proteïnen, ruwe vezels en koolhydraten van levensbelang voor onze huisdieren. Onze evenwichtige en gevarieerde dierenvoeding zorgt ervoor dat je huisdier voldoende van deze stoffen opneemt en is aangevuld met een waaier aan gezonde ingrediënten uit de natuur.
Wij nemen de natuur als voorbeeld en verfijnen onze hondenvoedingsrecepturen met gezonde kruiden uit de streek. Bij elke Happy Dog voeding vind je op de verpakking of op onze website een gedetailleerde vermelding van de samenstelling en welke ingrediënten in elke soort voeding zitten. Afhankelijk van welk gezondheidsaspect je wil ondersteunen, kun je op basis daarvan je voeding kiezen.

Voorbeeld uit onze volwaardige voeding ter illustratie

Het Happy Dog droogvoer Medium Adult uit de lijn fit & vital heeft de volgende samenstelling:

Samenstelling

Dierlijk eiwit* (14% gevogelte, 4% lam), maïs, maïsmeel, rijstmeel, gerst, vismeel (5%, waarvan 50% zalmmeel), vet van gevogelte, hemoglobine*, leverhydrolysaat, zonnebloemolie, bietenmelassepulp* (ontsuikerd), appeldroesem*, kaliumchloride, raapzaadolie, gist*, natriumchloride, zeewier*, lijnzaad (0. 16%), gedroogd heel ei (0,12%), mosselpulp* (0,02%), gist* (extract), mariadistel, artisjok, paardenbloem, gember (0,013%), berkenbladeren, brandnetel, kamille, koriander, rozemarijn, salie, zoethoutwortel, tijm (totaal gedroogde kruiden: 0,16%)
Metaboliseerbare energie: 1550 KJ/100g; 3710 Kcal/kg
*) gedroogd

Het lijnzaad in deze voeding is bijvoorbeeld rijk aan Omega-3 en Omega-6 vetzuren en heeft een groot gehalte aan lecithine en vitamine E. Dit kan een positief effect sorteren op de huid en de vacht en een antioxidatieve werking hebben. Bovendien is het mosselvlees van de groenlippige mossel rijk aan glycosaminoglycanen en daarmee goed voor de gewrichten en de gember in de voeding ondersteunt het immuunsysteem.
Met onze gezonde krijgt je viervoeter alles wat hij nodig heeft. Naargelang van de bijzondere behoeften van je hond kun je doelgericht kiezen voor een passende voeding uit ons assortiment. Twijfel je nog over de juiste voeding, dan geven onze voedingsexperten je graag voedingsadvies.

Feit

Een goede hondenvoeding moet vandaag veel meer kunnen dan enkel honger stillen! Daarom bevat de evenwichtige hondenvoeding van Happy Dog niet enkel voor de hond levensnoodzakelijke dierlijke proteïnen en belangrijke voedingsvezels, maar ook natuurlijke kruiden. Zo blijft je lieveling een leven lang fit & gezond!