Premium Dog Food Made in Germany

Voedertips voor puppy’s

Ben je niet zeker wanneer, hoe vaak, hoeveel en welke voeding je moet geven aan je puppy, dan geven wij je graag advies.

Stapsgewijs van voeding veranderen

In de eerste dagen Is het sterk aan te raden bij de voeding van de fokker te blijven. Van voeding veranderen in deze tijd kan de vertering van het jonge hondje immers extra belasten.
Als de kleine hond zicht wat aangepast heeft, doorgaans na een à twee weken, dan kun je beginnen met de overstap naar andere voeding. Meng een beetje van de nieuwe voeding onder de dagelijkse portie en vergroot het aandeel van de nieuwe voeding elke dag een beetje. Zo kan het spijsverteringsstelsel van de puppy langzaam wennen aan de nieuwe voeding. Heb je eenmaal gekozen voor een puppyvoeding, dan moet je dat blijven geven.

Hoeveel voeding mag een puppy eten?

Het is belangrijk om de dagelijkse hoeveelheid nauwkeurig te meten, omdat te veel of te weinig vitaminen en voedingsstoffen groeistoornissen kunnen veroorzaken. Daarom moet je je zo veel mogelijk houden aan de aanbevolen voedingshoeveelheden die op de verpakking van het Happy Dog droogvoer staan. Als uitgangspunt neem je altijd het streefgewicht, typisch voor de leeftijd en het ras van je hond, niet het daadwerkelijke gewicht van je hond op dat moment. Dit kan bij snel groeiende jonge dieren soms in meer voeding resulteren dan ze nodig hebben. Mocht je in dergelijk geval het daadwerkelijke gewicht als uitgangspunt nemen, dan zou je daardoor de te snelle groei nog verder bevorderen. Over het algemeen geldt “zo weinig mogelijk en zo veel als nodig”.

Hoe vaak moet ik mijn puppy voeren?

Om het voedingsschema van jouw pup zo optimaal mogelijk te maken, is het verstandig het advies van de experts op te volgen betreft de frequentie van het voeren:

  • tot de leeftijd van 4 maanden: 4 maaltijden/dag,
  • tot de leeftijd van 6 maanden: 3 maaltijden/dag,
  • vanaf een half jaar: 2 maaltijden/dag

Terwijl volwassen honden doorgaans twee maaltijden per dag krijgen, moeten puppy’s vaker de kans krijgen om te eten. Doordat puppy’s nog een relatief kleine maag hebben, kunnen ze in het begin slechts kleine beetjes eten. Grote hoeveelheden voeding zouden het organisme van de puppy erg belasten.

Mag ik mijn puppy ook tussendoor iets geven?

Net als volwassen honden houden puppy’s uiteraard van een lekkernij als beloning of tussendoortje. Dit kan met kleine snackjes of wat extra brokjes. Wees hier wel spaarzaam mee en bereken het mee in de dagelijkse hoeveelheid voeding. Alternatief kun je ook gewoon een deel van de dagelijkse hoeveelheid droogvoer als snack gebruiken.

Hoe lang moet je puppyvoeding geven?

Een advies voor hoe lang je puppyvoeding moet geven, hangt af van de voorspelde grootte van het volgroeide dier:

  • kleine rassen (tot 10 kg): aan ca. 9-12 maanden overschakelen op Mini-Adult
  • middelgrote rassen (11-25 kg): aan ca. 12-15 maanden overschakelen op Adult
  • grote rassen (vanaf 26 kg): aan ca.15-18 maanden overschakelen op Maxi-Adult

Over het algemeen geldt dat wanneer de groeifase zo goed als afgelopen is, je van puppyvoeding kan overschakelen op Adult voeding.

Ein Beagle frisst Happy Dog Futter aus einem blauen Napf

De overgang naar volwassen voeding

De vervolgvoeding wordt geselecteerd op basis van ras, metabolische aanleg en prestaties (bijv. Mini Adult voor volwassen honden tot 10 kg met een normale energiebehoefte. Medium Adult voor volwassen honden van 11-25 kg met een normale energiebehoefte. Voor middelgrote tot grote honden komen drie van onze productlijnen in aanmerking:

  • exclusieve recepten voor voedingsgevoelige honden van Sensible,
  • de uitgebalanceerde wholefoods fit & vital en
  • NaturCroq, een natuurlijke voeding gemaakt van voornamelijk regionale ingrediënten.

Als je een grote of zeer grote hond in huis hebt, is onze Maxi Adult voor volwassen honden vanaf 26 kg met een normale energiebehoefte de juiste keuze.
Als je het gevoel hebt dat je jonge hond te mager is of misschien al iets te veel weegt, kun je hier meer te weten komen over het ideale gewicht van honden.