Premium Dog Food Made in Germany

Optimale puppyvoeding

Een puppy adopteren is een grote beslissing - je nieuwe kameraad zal tenslotte hopelijk lang deel van je familie uitmaken. De voeding en de ervaringen in de eerste maanden drukken een stempel op de puppy en vormen de basis voor zijn verdere ontwikkeling. Daarom is de optimale puppyvoeding erg belangrijk.

Vanaf dag één optimaal verzorgd

Om zich optimaal te ontwikkelen, hebben puppy's in hun eerste levensweken eigenlijk enkel de melk van hun moeder nodig. Alleen wanneer de teef niet genoeg melk produceert, moet je voeding bijgeven. Puppy’s mogen echter geen normale koemelk krijgen, maar hebben speciale puppymelk nodig, zoals onze Happy Dog Puppy Milk Prebiotic met een laag lactosegehalte en speciale darmstabiliserende probiotische culturen.
Ongeveer vanaf 4 weken willen de puppy's proeven hoe vaste voeding smaakt en wagen ze zich voor het eerst aan het voerbakje. Ten laatste vanaf 8 weken, maar meestal al vanaf 6 of 7 weken stopt de teef met zogen en eten de kleine hondjes vanaf dan enkel nog vaste voeding.
De stap van moedermelk naar vaste voeding is voor het organisme van het kleine hondje een erg grote prestatie. Om hem daarbij te ondersteunen en verteringsproblemen te voorkomen, geef je vanaf dag één enkel hoogwaardige puppyvoeding. Dat is ook belangrijk omdat jonge honden andere voedingsbehoeften hebben dan volgroeide dieren.

Hoge energiebehoefte van een puppy

Wie veel in de weer is met zijn pup zal snel vaststellen dat het vachtbolletje oneindig veel plezier heeft aan spelen en dat hij razend nieuwsgierig is. Puppy’s zijn inderdaad duidelijk actiever dan volgroeide dieren. ‘Normale’ hondenvoeding voor volwassen honden is dan ook niet zo geschikt voor hen. Puppy’s hebben immers verhoudingsgewijs meer calorieën nodig en ook hun behoefte aan proteïnen (eiwit) en mineralen ligt hoger. Bij grote hondenrassen speelt bovendien de juiste verhouding tussen calcium en fosfor ook een grote rol. Het zorgt voor een gezonde, maar niet te snelle botopbouw. Voedingsfouten kunnen levenslange gevolgen hebben, de juiste puppyvoeding kiezen is dan ook van cruciaal belang.

Fünf Welpen spielen in einem eingezäunten Gehege im Garten

Voedingsfouten vermijden

Met droogvoer van Happy Dog kun je in elk geval op beide oren slapen. Ons hoogwaardig droogvoer is optimaal afgestemd op de behoeften van jonge honden en puppy’s. Het bevat alle belangrijke vitamines en voedingsstoffen die je hond nodig heeft om groot en sterk te worden. Aangezien de energiebehoefte van een puppy of jonge hond ook afhankelijk is van de grootte van het ras, werd de puppyvoeding van Happy Dog afgestemd op deze behoeften. We hebben puppyvoeding voor kleine, middelgrote en grote hondenrassen.

Fase 1 

tot 6 maanden 

Puppy: 1e groeifase 

De eerste 6 maanden is de ‘voornaamste groeifase’. In deze periode groeit een puppy erg hard. Daarom hebben zij juist in deze tijd een grote behoefte aan energie en kwalitatief hoogwaardige voedingsstoffen in aangepaste hoeveelheden. 

Fase 2 

vanaf 6 maanden 

Junior: die 2e groeifase 

De jonge hond bereikt zijn eindgewicht tussen de 12 en 18 maanden. Om groeistoornissen te voorkomen wordt het energiegehalte van het voer verlaagd. Dit recept is de ideale overgang naar volwassen voer. 

Een uitgebalanceerde en geschikte voeding is onmisbaar voor de optimale ontwikkeling van elke puppy. Aangezien puppy’s en jonge honden vanaf 10 kg (volwassen gewicht) niet even hard groeien in elke fase, zijn de recepturen van de Happy Dog Young producten afgestemd op de behoeften van elke fase. De puppy krijgt alles wat het organisme nodig heeft - voor een gezonde groei, een sterk immuunsysteem, voor een gezond bewegingsapparaat en een glanzende vacht. De Happy Dog Young producten combineren de hoogste kwaliteit met de grootste zorg. De eerste 6 maanden is de “voornaamste groeifase”. In deze periode groeit een puppy erg hard. Afhankelijk van het ras bereikt een puppy hier al ca. 75% van zijn latere gewicht als volwassen hond. Daarom heeft hij juist in deze tijd een grote behoefte aan energie en kwalitatief hoogwaardige voedingsstoffen in aangepaste hoeveelheden. Het duurt nog eens 6 à 12 maanden tot een jonge hond volgroeid is. In de 2e groeifase neemt de jonge hond duidelijk meer zijn tijd. De gewichtstoename vertraagt. Om groeistoornissen te voorkomen moet het energiegehalte van de voeding verlaagd worden.

En hoe zit het met kleine rassen? Kleine rassen tot 10 kg (gewicht van de volwassen hond) zijn sneller volgroeid en groeien gelijkmatiger dan grote rassen. Daarom is een tweefasig voedingsconcept hier niet nodig. Voor een optimale ontwikkeling is je hond het beste af met onze fit & vital Mini Puppy voeding.

Droogvoer voor puppy's

Droogvoer of natvoer – welke soort voeding is beter? Heel veel nieuwe hondenbaasjes stellen zich die vraag. Op zich kun je geen van beide soorten voeding echt ‘beter’ noemen dan de andere. Wat voor je hond van belang is, is dat het gaat om een product dat als ‘totaalvoeding’ geclassificeerd is. Want enkel dat soort voeding garandeert dat je puppy effectief alle mineralen, voedingsstoffen en vitamines krijgt die hij nodig heeft.

Droogvoer heeft bovendien enkele praktische voordelen tegenover natvoer. Intensief kauwen versterkt het tandvlees. Het kan in de zomer ook langer in het bakje blijven liggen zonder te bederven en is gemakkelijker te verwijderen. Het is dus hygiënischer dan natvoer. Zelfs wanneer je de verpakking hebt geopend, blijft de voeding lang houdbaar vergeleken met natvoer. En het is duidelijk milieuvriendelijker, omdat je niet elke dag met lege blikken opgescheept zit. Aangezien het meer energie bevat, moet je er minder van in huis halen, wat het goedkoper maakt.

Om ervoor te zorgen dat je hond voldoende drinkt wanneer je hem droogvoer geeft, moet je ervoor zorgen dat je hond steeds vers water ter beschikking heeft. In het ideale geval staan er meer waterbakjes op verschillende plekken in je woning om ervoor te zorgen dat je puppy goed drinkt.