TOP
Premium hondenvoer Gemaakt in Duitsland

Happy Dog VET Diät Struvit natvoeding

Speciale dieetvoeding om struvietstenen op te lossen en te voorkomen
Ondersteuning van de urinewegen

Ondersteuning van de urinewegen

Spoelen van de urinewegen

Spoelen van de urinewegen

PH-controle

PH-controle

Bij struvietstenen

Bij struvietstenen

VET Diät Struvit natvoeding

Medische hondenvoeding bij struvietstenen

De dieettotaalvoeding Happy Dog VET Diät Struvit wordt gebruikt bij volgroeide honden om struvietstenen op te lossen en om terugkerende struvietstenen te voorkomen. Deze dieetvoeding bevat een gematigd gehalte aan hoogwaardige proteïnen en een verlaagd magnesium- en fosforgehalte en urineverzurende eigenschappen, waardoor de pH-waarde van de urine duidelijk verlaagd wordt. Het licht verhoogde natriumgehalte resulteert in een hogere vochtinname, wat ervoor zorgt dat de urinewegen beter gespoeld worden.

 • Een gematigd proteïnegehalte en verlaagde gehaltes magnesium en fosfor helpen struvietstenen op te lossen en terugkerende struvietstenen te voorkomen
 • Een licht verhoogde natriumgehalte stimuleert een hogere vochtinname, wat ervoor zorgt dat de urinewegen beter gespoeld worden.
 • Door urinealkaliniserende eigenschappen wordt een verlaging van de urine pH-waarde ondersteund

Happy Dog VET Struvit is enkel verkrijgbaar op voorschrift van een dierenarts.

 

Aanvullende opmerkingen:

 • Aangeraden wordt om vóór gebruik van deze speciale dieetvoeding of vóór verlenging van de gebruiksduur een dierenarts te raadplegen.
 • Voor een optimaal effect alleen Happy Dog VET Struvit geven. Eventueel aanvullende voeding moet je bespreken met je dierenarts.
 • Idealiter schakel je in stappen van 10 % gedurende een periode van minstens 2 à 4 weken over op een geschikte opvolgvoeding.
 • Verminder ter voorkoming van struvietstenen de vermelde hoeveelheid voeding (dagelijkse behoefte) met ca. 20 à 25 % en vervang dit door een normaal Happy Dog droogvoer. Controleer regelmatig de pH-waarde van de urine.
 • Voor zover de dierenarts niets anders aanbeveelt, meerdere kleine maaltijden per dag geven.
 • De hoeveelheid voeding moet afgestemd worden op de individuele stofwisseling van je hond. Het kan nodig zijn om een maatje meer of minder te geven.
 • Zorg ervoor dat er altijd vers water klaar staat.
 • De aanbevolen gebruiksduur: om struvietstenen op te lossen vijf tot twaalf weken. Om terugkerende struvietstenen te voorkomen: aanvankelijk ten hoogste zes maanden.
 • Hou het volgende in acht wanneer je gemengd voert met Happy Dog VET Struvit droogvoer: 100 g natvoer voor 30 g droogvoer
Lees meer
Dit kan u ook interesseren
Happy Dog VET Diät Struvit droogvoeding Happy Dog VET Diät Struvit droogvoeding VET Diät Struvit droogvoeding
Speciale dieetvoeding om struvietstenen op te lossen en te voorkomen
Happy Dog VET Diät Urinary Low Purine droogvoeding Happy Dog VET Diät Urinary Low Purine... VET Diät Urinary Low Purine droogvoeding
Diergeneeskundige speciale dieetvoeding bij nierstenen en leishmaniose